nuffnang

Wednesday, 17 October 2012

Rukun Solat


Assalamualaikum w.b.t...Hari ni aku nak kongsi sama-sama mengenai rukun solat...kadang-kadang benda macam ni kita lupa..bila orang tanya..ada berapa rukun solat?..har..kita dah tak tau..walaupun kita solat tiap-tiap hari...tapi kita tak tahu yang mana rukun dalam solat...sebenarnya bukan tak tau...tak ingat...aku pun bukan la pandai sangat..tapi sama-sama kita kongsi apa yang kita tahu dan tambah apa yang kita kurang.... :)

Rukun Solat adalah perkara yang sebahagian daripada solat dan bergantung kepadanya sah solat itu. Solat secara amnya mempunyai tiga belas (13) rukum yang terbahagi kepada tiga (3) kategori iaitu rukun qalbi, fi`li, dan qauli.

Saturday, 13 October 2012

Resipi Bujang - Ayam Masak Serai


Assalamualaikum w.b.t....Hari-hari cuti ni wat pa kat umah?? mesti bosan kan? kebanyakan orang akan bersantai dirumah saja cuti hari minggu ni....rehat kan...ok sama la macam aku jugak...bosan-bosan tak tahu nak awat apa..perut pun lapar...nak keluar umah rasa macam malas je..huhuhuhu...so aku pun pegi la godek-godek kat dapur dengan housemate..apa yang ada...Ayam jer ada!!?? dengan itu bermulalah resipi orang bujang..masuk jer apa ada..hahahaha..ok jom try resipi ni...

Saturday, 29 September 2012

Syarat Tudung Mengikut Islam - Ustaz Don


Dengar dan tengok betul-betul syarat cara pakai tudung yang sempurna ni...hangpa nak pakai lagu mana tudung tu pun takpa...nak belit ka? nak pusing ka? nak boh ramu-ramu ka? macam mana pun boleh...janji syarat kena ikut la...nak lebih jelas...

Saturday, 25 August 2012

Robot Kurata??!!




Nak jadi pilot robot macam dalam gundam?? harr...sekarang bukan lagi fantasi...Suidobashi Heavy Industry yang mana merupakan syarikat elektronik jepun telah mencipta sebuah robot dengan nama KURATA. Malas nak cakap banyak..tengok jer la video cara pemanduan robot ni...layannn zassss....

Friday, 24 August 2012

Najwa Latif Duta UNICLIQ??!!


Populariti Najwa Latif semakin melonjak apabila dia kini menjadi duta UNICLIQ...yang mana merupakan portal pembelajaran secara online selepas sekolah..jom layan video ni...

Thursday, 23 August 2012

Microsoft Tukar Logo Baru??!!


Sepanjang 25 tahun..microsoft sekarang mempunyai logo baru...dan merupakan masa yangs sesuai untuk berubah...logo yang ringkas tetapi menarik..

Wednesday, 22 August 2012

Kau Lupa Itu Aku (KLIA) - Najwa Latif kurang diketahui??!!



Meh layan lagu najwa latif yang mana tak ramai yang tahu...tengok view kat youtube jer dah tahu... baru 6,329...mungkin belum dirakamkan dan juga untuk album kedua kot...walaupun secara live tapi terbaik...jom layan video kat bawah ni..zassss...

Tuesday, 14 August 2012

Rasulullah S.A.W Pun Bergurau (Islam itu Indah)


       Rasulullah s.a.w merupakan contoh teladan yang patut kita ikuti kerana firman Allah di dalam surah al-Qalam ayat 4 yang bermaksud “Dan Bahawa Sesungguhnya Engkau mempunyai akhlak Yang amat mulia.”


Gurauan merupakan fitrah kejadian insan. Menafikan gurauan akan menjadikan manusia tidak normal kerana bertentangan dengan fitrah semulajadi. secara umumnya maksud bergurau adalah perbuatan, perkataan dan sebagainya yang mencuit dan menggelikan hati orang lain. 

Pernah suatu ketika, Sufyan bin Uyainah ditanya apakah bergurau itu termasuk perbuatan tercela?. Beliau menjawab "tidak, bahkan termasuk sunnah bagi yang dapat melakukannya sesuai dengan tuntutannya."


Sunday, 29 July 2012

Download Lagu Raya??!!


Assalamualaikum....semperna puasa & raya yang bekal menjelma ni meh la kita layan lagu raya...wat hilang boring time wat keje..yela bulan puasa ni ramai yang mengantuk...

Monday, 18 June 2012

Dragon Ball Hoshi!!??


Akira Toriyama akan menghasilkan siri baru Dragon Ball bersama mangaka Naho Ooishi, iaitu pencipta 2008 Dragon Ball Z special...

Saturday, 16 June 2012

Sejarah Hari Bapa (Selamat Hari Bapa)


Selamat hari bapa kepada semua bapa di dunia dan juga bapa aku sendiri yang telah menjaga dan membesarkan aku dengan penuh kasih sayang. Berusaha yang terbaik untuk aku. Melayan segala karenah aku dari kecil hingga la besar. Tak terbalas semua jasa dan usaha yang dia lakukan. Terima kasih abah..terima kasih banyak-banyak.... :)

Sebabkan hari ini hari bapa bagi tahun 2012. Aku nak kongsi sedikit sejarah hari bapa ni. sejarah hari bapa bermula di Fairmont, West Virgina, Amerika Syarikat pada 5 Julai 1908.

Saturday, 9 June 2012

Video paling ngeri pernah aku lihat....


1st time tengok video ni kat blog member aku (ada link kat bawah)....huuu..tak boleh tahan...ngeri...tutup mata kot...pastu dengar bunyi dia jatuh....hhoooooo lagi la...so aku nak kongsi dengan korang video ni

100 Ribu LED untuk Hotaru Matsuri??!!


Hotaru Matsuri iaitu Festival Kunang-Kunang pada pertengahan Mei di Jepun, disambut dengan melepaskan 

Saturday, 26 May 2012

Lembaga Hitam muncul bila tak ada letrik....


Kisah ini berlaku time aku kecik-kecik dulu...bila letrik kat rumah tak ada....semua jadi sunyi sepi....ada yang tido awal...yela tak boleh tengok TV....tapi kami ada beradik akan menyalakan lilin....bila lilin dinyalakan...

Tuesday, 1 May 2012

Rumah Gelongsor??!!


Rumah ni tengok dari luar tak banyak bezanya dari rumah biasa....sebenarnya rumah ini sangat unik berbanding rumah-rumah yang lain. Rumah ini direka oleh Level Architects yang berada di yokohama.

Wednesday, 25 April 2012

Crysis 3??


Crysis 3 - The hunter becomes the hunter akan dilancarkan dengan berlatarkan New York yang dipenuhi dengan nanodome ciptaan corrupt cell corporation.

Monday, 16 April 2012

Kembara Dakwah Al-Habib Umar BenHafidz di Malaysia 2012


Kembara Dakwah Al-Habib Umar BenHafidz di Malaysia bermula pada 17 April 2012 hingga 25 April 2012. Marilah kita beramai-ramai datang untuk mendengar dan meningkatkan lagi Ilmu Islam.

Sunday, 15 April 2012

Assasin`s Creed III ??!!


Assasin`s Creed III muncul untuk menemui peminat-peminat game ini sejak I & II...


Assasin`s Creed III kali ini akan berlatar belakangkan zaman Perang Revolusi America. Menarik kan?? Jom layan shot-shot dalam Assasin`s Creed III ni..layan zasss….

iPad mini??!!


iPad mini?? Berapa ukuran iPad mini ni??

Sunday, 8 April 2012

Cara Kurangkan Beg Plastik dengan Furoshiki...


Sekarang kita sering dengar kempen mengurangkan penggunaan beg plastik. Kempen ini sangat menarik...tapi untuk menarikkan lagi kempen ini...ada satu lagi kaedah yang iaitu mulakan trend menggunakan Furoshiki.

Diablo 3 Mei ini??!!


Kepada semua peminat-peminat diablo..Blizzard Entertainment dah menetapkan tarikh bagi Diablo 3..iaitu pada 15 Mei nanti. So, bermula 15 Mei nanti..kepada penggemar game..bolehlah dapatkan Diablo 3 dari kedai-kedai game di Amerika Utara, Eropah, Asia Timur, Asia tenggara, Australia dan juga New Zealand.. :)

Monday, 19 March 2012

Bangunan untuk Haiwan & Tumbuhan??!!

Sekarang ni pembangunan pesat membangun...hutan-hutan dan alam sekitar semua diterokai...habitat-habitat haiwan dan juga tumbuh-tumbuhan musnah...Jadi Netherlands architectural firm Waterstudio telah menghasilkan draf Bahtera pohon laut...sangat menarik...jom layann..zasss...

Thursday, 15 March 2012

Naruto : 578 : Itachi + Sasuke Vs Kabuto??!!

Naruto episod kali ini semakin menarik!!! 3 perlawanan yang akan menentukan nasib dunia naruto...


Naruto + Bee + Kakashi + Gai Vs Uchiha Madara Palsu
(Link Full Episod 578)

Wednesday, 14 March 2012

Mari Tenung Gambar ini...


Apa yang anda boleh terjemahkan dari gambar kat atas ni...komen sikit... :)

Tuesday, 13 March 2012

Kerusi Transformers??!!


Sesuai untuk si bujang dan sapa-sapa yang nak jimat ruang dalam rumah...sangat praktikal kan? hahahaha...

Hidup...Hidup..!!! hidup engineer....


Bakal-bakal engineer setuju tak ngan gambar ni?komen sikit..hahahaha...

Tuesday, 14 February 2012

iPad 3 dilancar Mac ini??!!


Sebelum ini khabar dari Taiwan bahawa ipad 3 akan dilancarkan 3 hingga 4 minggu. Di sokong oleh 3 orang yang biasa dengan projek ini..ipad 3 akan dilancarkan pada bulan hadapan...pengeluaran barangan Apple ini dipercepatkan dengan kilang-kilang di China beroperasi 24jam...antar ciri-ciri baru yang dikatakan akan ada pada ipad 3 ini adalah skrin definisi tinggi dan rangkaian LTE untuk pengurusan data yang lebih cepat berbanding 3G pada ipad 2...so kepada kipas susah mati Apple...nantikan kemunculan ipad 3 pada Mac ini..!!! :)

Saturday, 4 February 2012

Jom Rehat Otak dengan…




     Bosan??!! Penat Bekerja??!! Jom layan game flash yang disediakan oleh web Andkon..lebih 1000  game yang disediakan. Walaupun Nampak kebudak-budakkan..tapi ini membantu anda menghilangkan kebosanan dan juga stress bekerja…jangan sampai bos Nampak sudah..okeh jom layan..zasss…

 



L-studio

Tekan-Tekan Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

x change