nuffnang

Saturday, 25 August 2012

Robot Kurata??!!




Nak jadi pilot robot macam dalam gundam?? harr...sekarang bukan lagi fantasi...Suidobashi Heavy Industry yang mana merupakan syarikat elektronik jepun telah mencipta sebuah robot dengan nama KURATA. Malas nak cakap banyak..tengok jer la video cara pemanduan robot ni...layannn zassss....

Friday, 24 August 2012

Najwa Latif Duta UNICLIQ??!!


Populariti Najwa Latif semakin melonjak apabila dia kini menjadi duta UNICLIQ...yang mana merupakan portal pembelajaran secara online selepas sekolah..jom layan video ni...

Thursday, 23 August 2012

Microsoft Tukar Logo Baru??!!


Sepanjang 25 tahun..microsoft sekarang mempunyai logo baru...dan merupakan masa yangs sesuai untuk berubah...logo yang ringkas tetapi menarik..

Wednesday, 22 August 2012

Kau Lupa Itu Aku (KLIA) - Najwa Latif kurang diketahui??!!



Meh layan lagu najwa latif yang mana tak ramai yang tahu...tengok view kat youtube jer dah tahu... baru 6,329...mungkin belum dirakamkan dan juga untuk album kedua kot...walaupun secara live tapi terbaik...jom layan video kat bawah ni..zassss...

Tuesday, 14 August 2012

Rasulullah S.A.W Pun Bergurau (Islam itu Indah)


       Rasulullah s.a.w merupakan contoh teladan yang patut kita ikuti kerana firman Allah di dalam surah al-Qalam ayat 4 yang bermaksud “Dan Bahawa Sesungguhnya Engkau mempunyai akhlak Yang amat mulia.”


Gurauan merupakan fitrah kejadian insan. Menafikan gurauan akan menjadikan manusia tidak normal kerana bertentangan dengan fitrah semulajadi. secara umumnya maksud bergurau adalah perbuatan, perkataan dan sebagainya yang mencuit dan menggelikan hati orang lain. 

Pernah suatu ketika, Sufyan bin Uyainah ditanya apakah bergurau itu termasuk perbuatan tercela?. Beliau menjawab "tidak, bahkan termasuk sunnah bagi yang dapat melakukannya sesuai dengan tuntutannya."


L-studio

Tekan-Tekan Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

x change